Events

Slechts 350 tickets per dag beschikbaar.

Entree: €25 per persoon per dag. Hiervoor kunt u onbeperkt genieten van al deze wijnen. (ongeveer 500 per avond)

Koop tickets

25 Juni – 30 Juni

Masters of Wine

Pop-Up Shiraz is vanaf 24 juni 2019 open in College Hotel Amsterdam, zij organiseren hun eerste event: Masters of Wine.

In samenwerking met Cees van Casteren, Frank Smulders en Job de Swart, de drie Masters of Wine van Nederland, organiseert SHIRAZ het Masters of Wine Event.

De drie Masters of Wine gaan een boek schrijven met daarin 400 verschillende wijnen met de beste prijs/kwaliteit verhouding onder de € 25. Om dit boek te schrijven zullen de Masters of Wine ruim 4000 wijnen proeven die in deze periode s’avonds ook door jullie geproefd kunnen worden.​ Het event zal plaatsvinden in het College Hotel in de Rembrandt Ballroom met aanliggend terras.

Entree voor dit event €25 per persoon per dag.

Hiervoor kunt u onbeperkt genieten van al deze wijnen. (ongeveer 500 per avond)

Dinsdag 25 juni t/m Vrijdag 28 juni van 19:00 – 23:00
Zaterdag 29 & Zondag 30 juni van 16:00 – 21:00

Koop tickets

OV
Direct tegenover de ingang van The College Hotel bevinden zich tram- en bushaltes. Vanaf het Centraal Station kan je met diverse tramlijnen The College Hotel bereiken; tram 5, 12 en 3. Je dient uit te stappen bij halte Roelof Hartplein.

Parkeren
Amsterdam is een dure stad om te parkeren. Voor een dagbezoek raden wij aan om in de P&R garage van het Olympisch Stadion te parkeren. Hier kan je voor €8,00 per dag jouw auto parkeren en verder reizen per openbaar vervoer.  Maak gebruik van tramlijn 24 en stap uit bij halte Roelof Hartplein, aan de overkant van The College Hotel.

The College Hotel
Roelof Hartstraat 1
1071 VE Amsterdam

info@shirazamsterdam.nl

Volg SHIRAZ op Facebook
Volg SHIRAZ op Instagram

De drie Masters of Wine

Frank Smulders MW

Frank Smulders (1964) is sinds 1985 actief in de commerciële wijnwereld en studeerde in 1992 af als Master of Wine. Zijn werk bestaat voornamelijk uit onderwijs en consultancy. Als docent werkt hij in meer dan 15 landen vooral voor wat betreft WSET Level 3 en 4 lessen. Hij geeft ook regelmatig les aan de Maastricht Hotel Management School, verzorgt regelmatig masterclasses en organiseert wijnstudiereizen voor studenten. Als consultant is hij op verschillende niveaus actief. Vooral in Oostenrijk en Spanje en hij verzorgde ook de wereldberoemde wijnkelder van Palais Coburg in Wenen gedurende drie jaar en creëerde de al even uitgebreide kelder van Parkhotel Vitznau in Zwitserland. Frank heeft in het verleden ook importeurs en distributeurs geadviseerd, zoals Thiessen Wijnkoopers en HEMA en adviseert momenteel Da! en OKEY in Rusland. Ten slotte is Frank’s specialisatie Spaanse wijn en hij organiseert het educatieve Spaanse wijnforum.

Job de Swart MW

Job de Swart (1981) behaalde in 2018 de titel Master of Wine (MW) als derde Nederlander ooit. Interesse voor wijn had Job al vanaf zijn studietijd Internationale Bedrijfskunde aan de Universiteit Maastricht. In 2004 werd hij Vinoloog van de Wijnacademie© en liep hij negen maanden stage aan de gerenommeerde wijnbouwfaculteit van UC Davis in Californië. Waardevolle praktijkervaring deed hij vervolgens op in de wijnkelders van Château Giscours in Margaux en De Toren in Stellenbosch.

Sinds 2007 werkt Job als marketeer van Les Généreux – een samenwerkingsverband van 37 zelfstandige wijnwinkels in Nederland. Na het afronden van de WSET Diploma Course in 2011 kwam hier de inkoop van wijn bij, met name gericht op Duitsland, Oostenrijk en het zuidelijk halfrond. Inmiddels combineert Job die baan met de exploitatie van Grape Compass: een software app die hij tijdens zijn Master of Wine-studie samen met HydroLogic ontwikkelde om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in wijngaarden te verminderen. Daarnaast wordt Job veelvuldig gevraagd voor MW werkzaamheden, zoals lesgeven, het begeleiden van proeverijen en het schrijven van artikelen.

Cees van Casteren MW

Cees van Casteren (1962) werkte na zijn studie Bedrijfseconomie 14 jaar in de fijnchemie en oenologische specialiteiten (zoals gist en enzymen). In deze periode was hij gevestigd in zowel Europa (Frankrijk en Nederland) als de Verenigde Staten. In 2000 begon hij met het schrijven over wijn. Sindsdien heeft hij tien boeken en ruim 600 artikelen over wijn (en spijs) geschreven. Hij publiceert wekelijks in drie kranten van de Persgroep, schrijft voor Meininger’s Wine Business International en voor diverse andere publicaties in binnen- en buitenland. Hij is ook partner van wijnblog thestoryofmywine.com met ongeveer 75.000 volgers op Instagram en Facebook. Cees is een bekende wijndocent in Nederland en heeft zijn eigen adviesbureau. Onder zijn cliënten ondermeer Lallemand (Canada), Stellenrust in Zuid-Afrika, Campos de Solana in Bolivia, Bodega Tesalia in Spanje, Ho-Lan Soul in China en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Cees was twee keer Vinoloog van het Jaar, is Rioja Educator, Ambassadeur du Champagne en voorzitter van de Verenigde Vinologen, de belangrijkste vereniging voor wijnprofessionals in de Nederlandse handel.

 

Koop nu je tickets!

Entree: €25 per persoon per dag. Hiervoor kunt u onbeperkt genieten van al deze wijnen. (ongeveer 500 per avond)

Koop tickets